MALVIE & ME

Imádom az őszt. A hangulatát, a színeit, az illatokat… idén az ősz mással is belopta magát a szívembe. A francia designer magazin, a MALVIE nem egy, nem kettő, hanem rögtön hét ruhámat is beválogatta októberi számába. Hogyan jutottak el a ruháim Budapestről egy francia lap hasábjaira? Egy csodás együttműködés eredményeként.

Július közepén leveleim böngészése közben megakadt a szemem Sopronfalvi Ildikó megkeresésén. Konkrét elképzeléssel fordult hozzám, képet küldött egy igen figyelemreméltó ruháról és megkérdezte, volna-e kedvem egy portfólió bővítő, menyasszonyi ruha témájú fotózásban közreműködni. Nem sokat vacilláltam, ismerem Ildikó munkásságát, nagyon szeretem azt, amit és ahogyan csinál, ezért örömmel mondtam igen a felkérésre. Plusz hozadéka a közös munkának, hogy hobbi fotósként rengeteget tanulhattam a fotózás alkalmával, ráadásul mindig szükségem van új képekre, amiket többek között a közösségi média oldalaimon is megoszthatok.

Az Ildikó által küldött képen szereplő ruhához azonban még csak hasonlóm sem volt, de ez egy pillanatig sem szegte kedvem, sőt! Azonnal tervezgetni kezdtem és megbeszéltük, hogy mikor jönnek el a modellel, a szépséges Gálosi Boglárkával próbálni. Lehetőség szerint ragaszkodom ahhoz, hogy a fotózások előtt tartsunk ruhapróbát a modellekkel, mert akkor lesznek tökéletesek a fotók, ha minden pontosan a helyén van. Sehol nem lóg, szűk, bő vagy rövid.

Nekiestem hát megvarrni eddigi legnagyobb menyasszonyi ruhám, ami már az egyeztetések alatt elkezdett körvonalazódni és szép lassan összeállt a fejemben. A szoknyához közel 50 méter tüllt használtam fel, a kombinálhatóság miatt pedig két felsőt is készítettem. Az egyik a képeken látható ekrü fűző volt, a másik pedig egy horgolt csipkéből készült gyöngyözött felsőrész, amit hamarosan egy másik szoknyával láthattok. A ruhapróbára a több tíz méter tüllből és sok-sok csipkéből megszületett a fotózás fő attrakciója, az egyedi tervezésű ruhaköltemény. Azt hiszem, elmondható, hogy mára védjegyemmé vált a kombinálható menyasszonyi ruha, most sem tudtam kibújni a bőrömből: egy 2in1 ruhát alkottam meg, levehető uszállyal, ami alatt egy visszafogottabb és letisztultabb tüllszoknya bújik meg.

Két másik ruha is szerepet kapott a fotózáson, ezek jelentősen más stílust képviselnek: az egyik rövid, fodros tüll szoknya és fűző kombinációja, a másik pedig egy elöl mélyen dekoltált csipke body és egy szatén szoknya párosa. Bogi mindhárom összeállításban ragyogott, Ildi pedig remek érzékkel örökítette ezt meg fotóin.

A fotózást napfelkeltére szerveztük, az időtlen szépségű Halászbástyán. Káprázatos fények, csodaszép modellek a menyasszonyi ruháimban, tehetséges fotós. Úgy gondolom, minden adott volt egy jól sikerült fotózáshoz. A sminket Giulia Matta készítette, Bogi partnere pedig Kőrösi Ferenc (Köfe) volt.

Alig voltunk túl a fotózáson és az utómunkákon, már egy következő fotózás terveit szövögettük. A klasszikus Halászbástya után gondoltunk egy nagyot és kiléptünk a megszokott helyszínek köréből. Helyszínül most a Tüskecsarnok tetejét választottuk. A fotós személye változatlan maradt, modellünk most azonban a vagány, belevaló és nem utolsósorban vérprofi Kapás Sába Olimpia volt, akitől tátva maradt a szám. Olyan természetességgel hajlongott és pózolt a kamera előtt, mintha oda született volna. Megküzdöttünk az elemekkel. Tűző napon, erős széllökések közepette készültek a képek.  Most sem bíztuk a véletlenre, négy különböző, a helyszín egyediségéhez passzoló menyasszonyi ruhát választottunk kollekciómból. 

A fotózás után néhány héttel kaptam Ilditől a jó hírt, hogy sikerrel pályázott és bekerültek a képek a MALVIE Magazinba, így nagy örömünkre, a portfolió-bővítésből magazinmegjelenés is lett.

A teljes fotósorozatot a lenti láthatjátok: 

 

 

  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads2
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads9
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads10
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads11
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads12
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads32
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads33
  • MALVIE Mag The Artist Edition Vol 37 October 2020 spreads34

Comments are closed.