Tüllvarázs kollekció

A Tüllvarázs kollekció nagy fejtörést okozott.  Egyrészt szerettem volna megmutatni a tudásomat, másrészt egységes kollekcióra vágytam. Végül úgy döntöttem, hogy elsőként egy sokak számára elérhető kollekcióval rukkolok elő. Olyan ruhákkal, amelyek nem a nemes anyagokról és a technikás megoldásokról szólnak, hanem megszólítanak és reményeim szerint magával ragadnak minden Menyasszonyt, valamint kiindulási alapot biztosítanak különféle megoldásokhoz.

A ruhák fotói a galériában megtalálhatók.

És akkor a fotózásról!

A vállalkozásom első évében, az útkeresésem során sok fotózást terveztem. Azt az egyet biztosan tudtam, hogy modellként Vivit szeretném látni a képeken. Hogy miért? Mert a Tüllvarázs nem az elérhetetlen ideáloknak szól. Modellem – ahogy az egész kollekció – egyszerre testesíti meg a nőiességet, a fiatalságot és a dolgozó nőt, akivel könnyű azonosulni.

A ruhákat hónapokon keresztül terveztem, és be kell valljam, nem rajzok alapján dolgoztam. Kitaláltam valamit, kiválasztottam az anyagot és elkezdtem. Menet közben alakult. Amikor elkészült, feltettem a babára, fotóztam, nézegettem és hagytam érni. Volt olyan ruha, amelyik 2-3 hétig állt a nappali sarkában, várva, hogy megálmodjam, hogyan tovább. Számtalanszor próbáltunk, sokat alakultak a ruhák, de a végére mindegyikben sikerült megtalálni az összhangot.

Amikor a ruhák már 90%-os készültségben voltak, elkezdtem szolgáltatókat keresni, akik munkájukkal tökéletesítik az összképet. A sminket, hajat és a videót is Lídia Gallo Beauty Palace készítette. Az ékszerek egy részét Stelly design handmade biztosította. A fotók beállításában, az ötletelésben, a ruhák és a kiegészítők közti összhang megteremtésében Hajdú Krisztina  sylist volt a segítségemre. Szívből ajánlom Őket.

A legfontosabbat nem véletlenül hagytam a végére: a fotós.  Nagyon sok csodás fotóstól kaptam ajánlatot, akiknek szuper munkái vannak. Egy nagyon kedves barátom ajánlotta nekem Pintácsi Vikit. Nézegetve a munkáit, az volt az érzésem, hogy igen, én ilyen képeken akarom viszontlátni a ruháimat. Bevallom, amikor elküldtem neki az e-mailt úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. Álmomban sem gondoltam volna, hogy másnap felhív és sokkal lelkesebb az elképzelésim iránt, mint a többi fotós. Azonnal megvolt az összhang. Rögtön lehetőségeket vázolt fel a helyszíneket illetően, rugalmasan igazodott a kéréseimhez és gyakorlatilag mindenben a segítségemre volt. Amellett, hogy ötszáznál is több fotó készült, rengeteget tanultam tőle, többek között arról, hogyan szervezzek meg legközelebb egy hasonló fotózást. 

A -2 fok ellenére a 2 órás fotózás, remek hangulatban telt és gördülékenyen zajlott. Terveim szerint lesz még alkalmunk megismételni.

Comments are closed.